Heb jij kervel in je tuin staan? Ik ben heel verrast dat een van mijn vriendinnen kervel heeft staan. Dat ga ik ook doen want dat is zoveel makkelijker. Gelukkig kreeg ik van Sjef naast het soeprecept ook tips om kervel te kweken en die zijn wel zo handig om te delen.
En beter nog: je kan kervel in de tuin laten groeien, maar ook gewoon binnen. In een bak. Als je op tijd begint, serveer je voor de kerst nog verse Limburgse kervelsoep.
Kervel uit eigen tuin
Met Limburgse instructies…
“Een doodsimpele klus: bakjes, bijvoorbeeld een paar lege mosseldozen van AH of zo, waarin een afwateringsgaatje is gestoken, vul je met de beste potgrond, licht aandrukken, strooi er kervelzaad op, heel klein beetje grond overheen en nathouden. Met een zakje zaad kun je zowat een vierkante meter kervel kweken. Spaar die bakken dus, of timmer wat in elkaar.” (bakken sparen in mijn geval)
“Na vier vijf dagen komt het zaad uit, na zes of zeven weken heb je prachtige frisgroene kervel. Niet laten bloeien! Voor een supersoep gebruik je alleen de eerste snede van de kervel. De stengels groeien weer uit, maar de tweede snede is ietsjes minder mals.”
Weekendlinkjes en tips Rotterdam
Plat praten, of dialect, kost je geld. Tweetalig opvoeden schijnt ook beter te zijn als het gaat om dialecten. Grappig. Wij spraken thuis nooit Limburgs met elkaar en daarbuiten sprak ik ook geen plat. De rest van de familie (behalve mijn moeder) wel. Best raar dat na vijf jaar Rotterdam de Hollandse harde ‘g’ er al heel soepel in zat.
Deze week zat ik toch zó heerlijk in de stadstuin van Buiten. Dit weekend is het gelukkig ook nog lekker om in buiten te eten.
Wist je dat er bij Boijmans een tentoonstelling is over de ‘specials’ van Gispen? Als je er toch bent leuk om te zien.
Ken je dit? Het begint met het opschuren van het parket, gaat over in het verven van de hele begane grond. Waardoor er morgen eerst geverfd gaat worden en het daarna wachten is op de vloerenman volgende maand. En waarom dan niet meteen de hal opnieuw?
Intussen komt er schot in het Merken aan de Maas. Naast de blog werk ik al een tijdje aan een nieuw bedrijf, spannend en leuk!
KEET start met Wafels & Wijn zaterdag een nieuwe kaart en keuken. Klinkt goed, heel benieuwd hoe het smaakt. Ik ga in ieder geval proeven!
Het Museumplein is ook dit weekend (23-25 september) weer omgetoverd tot Eetplein en deze keer voor Djemaa el Fna. Heel mooi om ’s avonds rond te struinen tussen de lichtjes.
Zeg ‘Bonte Koe’ in Rotterdam en je weet dat je de allerlekkerste chocola te pakken hebt. En als zij een Chocolade Festival organiseren….Dit weekend!
Proeft Rotterdam in de Van Oldenbarneveldstraat is komende zondag en je eet er de lekkerste dingen. Beetje zon, glaasje wijn ..prima plek om je weekend af te sluiten.
Heb jij nog leuke tips op je agenda staan voor dit weekend? Laat het weten in de reacties helemaal onderaan de blog.
Geef een reactie