Het leukste aan het werken met een interieurstylist? Naast een heldere blik, creatieve input brengt Robine fijne extra’s. Wie zoals ik niet dagelijks bezig is met de inrichting van huizen of werkplekken, mist een hoop handige informatie. Ook voor je budget is het wel zo prettig als je bekend bent met ‘insider’ tips om onnodig dure aanschaffen te voorkomen.
De nieuwe inrichting van mijn huis gaat in fases. Ik krijg het niet voor elkaar om alles in een keer te restylen. Dat is ook niet nodig adviseert Robine. Neem juist de tijd voor je aankopen zoals het dressoir: wil ik een mid-century model, een vintage exemplaar of een vintage-look maar dan nieuw? Vind maar eens een nieuwe stoel die niet te groot of te log is, fijn zit én die R ook mooi vindt. Waar haal ik een tafeltje dat straks matcht met de twee die ik ook nog ga kopen? Hoe kom ik aan eettafelstoelen waar je de hele avond niet meer van af wil en die bij de stijl passen?
Robine strooit al snel haar extra’s op tafel (die tafel waar alles mee begon en hij staat er nog steeds).
Tips interieurstylist
Het beste aan samenwerken met Robine is dat zij haar input geeft voordat ik een aankoop doe. Ik stuur haar een berichtje met foto en er komt altijd een reactie. Zij ziet direct of het in de stijl past waar ik heen wil. En eerlijk, ik zit er best vaak naast. Dan laat ik me toch verleiden door een mooie kleur of relaxt model. Los van elkaar heel leuk, maar bij elkaar geen match.
Ook heel handig is dat zij voor verschillende stijlen op de hoogte is van goedkope alternatieven. Daardoor bespaarde ik € 40,00 door dit tafeltje bij IKEA aan te schaffen dat bijna identiek is aan het duurdere alternatief van bij dit designmerk.
Wist je dat je via Instagram de mooiste meubels (en meer) op de kop tikt? Na een paar pogingen voor eetkamerstoelen (stuurde ik weer een foto van een mooi donkerblauw fluweel exemplaar) kwam Robine met een voorstel. Ze stuurde mij de bovenste foto met de vraag: “Wat vind je van deze?”. Veel interieurstylistes wisselen graag met regelmaat van spullen en plaatsen die op een Instagram sale-account. Dat vind ik zoveel relaxter dan zoeken dan tussen de oude meuk op Marktplaats!
Aan de slag!
Gewoon beginnen en later aanpassen met het allermooiste! Dé tip van Robine die me verder helpt als ik blijf hangen bij de keuze voor welke foto’s ik graag ingelijst aan de muur zie. Met het verdwijnen van de losse kastjes in huis, maken ook de kleine fotolijstjes plaats voor meer ruimte. Er komt een ‘lijstenwand’ zoals deze.
Maar wat lijst je in? Welke foto’s geven de sfeer die je graag hebt in huis? Een blik in onze digitale fotochaos geeft hetzelfde gevoel als die andere (inmiddels al 10 jaar) uitgestelde klus (fotoboeken maken van alle kinderfoto’s): waar beginnen we?
Als extra heeft Robine op haar Pinterest een bord met inspiratie en gratis beeldmateriaal. Daar kies je makkelijker uit prints om sfeer te bepalen en de lijstenwand te maken. Wat niet bevalt, wissel je daarna voor persoonlijke foto’s en prints. Een andere leuke tip van haar is om platenhoezen in te lijsten. Kijk, daar haakt R ineens heel makkelijk aan met zijn bizar grote vinylcollectie!
Intussen laat R weten wat hij graag (maar vaker liever niet) in huis of aan de muur ziet. Er zijn heel wat eettafelstoelen afgewezen dus toen hij deze ‘wel mooi’ vond, ben ik er direct achteraan gegaan. Eindelijk staan er na heel wat jaren prima stoelen waar je uren op kan borrelen, eten en na kletsen aan tafel!
Wil je meer weten over interieurstyliste Robine van Act Productions?
Geef een reactie