Zo’n lekker zonnig weekje doet mij denken aan buitenborrels met heerlijke kleurige cocktails! Afgelopen weekend maakte ik deze bubbly cocktail voor mijn familie. Makkelijk om te maken en het drinkt heel gezellig weg!
Buitenborrel met cocktails
Limoncello & Tijm Prosecco
Voor 4 drankjes heb je nodig:
4 margarita- of cocktailglazen
Bereiden tijmsiroop:
2 kopjes kristalsuiker
0,75 dl water
10 goede takjes verse tijm
Kook de suiker, het water en tijm tot een siroop en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken. Laat het afkoelen op kamertemperatuur, haal daarna de tijmtakjes er uit.
Drank:
1 shot (ongeveer 12 cl) suikersiroop met tijm
1 shot limoncello
1/3 spa rood
2/3 prosecco
Mixen:
In blokjes gestampt of gemalen ijs
Verse tijm voor de garnering
Meng de limoncello, de tijmsiroop en het gestampte ijs in een shaker en schud het door elkaar. Verdeel de inhoud van de shaker in het glas en vul het glas bij met 1/3e spa rood en 2/3e prosecco.
Garneer het glas met een takje tijm.
Voor de buitenborrel zien cocktails er niet alleen mooi uit maar ze ruiken ook goed.
Wat vind je van deze grapefruit en salie mimosa? Dat klinkt ook heel gezond. Voor wie niet van de zoete limoncello houdt, is dit de perfecte cocktail.
Grapefruit en Salie Mimosa
Voor één glas heb je nodig:
Grapefruit sap (uit een pak of vers geperst)
Mousserende witte wijn, bijvoorbeeld prosecco of cava
Blokjes ijs
Een paar verse blaadjes salie
Een schijfje grapefruit voor garnering
Mixen:
Doe een paar gescheurde salieblaadjes in de bodem van het glas
Vul het glas met blokjes ijs
Voeg 1 shot grapefruitsap toe
Vul het glas verder met de prosecco of cava
Serveer de cocktail met een salieblaadje en een schijfje
Je ziet, ze zijn allebei heel snel en eenvoudig te maken, proost!
In een update van het Pinterest Cocktail-bord staan nog meer recepten die ik voor je heb verzameld.
Met welk zonnig drankje begin jij straks het weekend?
Lonneke
Mmmmm lekker hoor. Leuk idee voor morgen om het weekend mee te starten. Ik ben wel een beetje klaar met de Aperol. Proost!
Talks & Treasures
Ze zijn echt heel makkelijk en snel te maken! Morgen het weekend vroeg starten 😉